خبرگزاری داروسازی ایران
اخبار دارو و داروسازی، سلامت و پزشکی

آیا خوردن زیاد ماهی از بیماری ام اس جلوگیری می کند؟!

۸۸۸

مطالعه ی جدیدی از یک موسسه معتبر تحقیقاتی با نام Kaiser Permanente تحقیقی کرده است که آیا رژیم خاص و بخصوص خوردن ماهی بیشتر و مصرف مکمل های امگا – 3 ریسک بیماری مولتیپل اسکلروزیس یا MS را کاهش می دهد؟

fish and seafood

در بیماری مولتیپل اسکلروزیس multiple sclerosis (MS) میلین ” پوشش ” که از سلولهای عصبی حمایت می کند، به طرز اشتباهی بوسیله سیستم ایمنی بدن تخریب می شود.
به این خاطر به این بیماری ها، بیماری های خود ایمنی یا اتوایمیون می گویند.

متاسفانه فعلا هیچ درمانی اختصاصی برای این بیماری وجود ندارد و درمان فقط علامتی است.

علت شروع حملات سیستم ایمنی بر علیه میلین چندان معلوم و واضح نیست و متاسفانه پیش بینی آن هم سخت است.

اما مطالعات معتبری وجود دارد که چندین عامل را برای کاهش ریسک ابتلا به ام اس MS ذکر می کنند.

بر اساس عقیده دکتر لنجر-گلد که سالیان درازی روی این بیماری مطالعه کرده است می توان ریسک فاکتورها و همچنین عوامل پیشگیری کننده ای برای این بیماری بر شمرد.

وی اعتقاد دارد که بیماری MS نه تنها یک بیماری التهابی مزمن دستگاه عصبی مرکزی است بلکه یک بیماری دژنراسیون اعصاب هم هست، پس باید دید درمانی و پیشگیری هر دو جنبه را در نظر بگیرد

“امگا-3 یک محافظت کننده اعصاب یا neuroprotective است”

مطالعات زیادی نشان داده که کمبود این اسید چرب منجر به اختلالات عصبی یا کارکرد عصبی می شود.

و بخوبی ثابت شده که امگا – 3 نقش های ساختمانی و کارکردی مهمی در سیستم های عصبی، چشم و دستگاه تناسلی دارد.

ماهی ها یا سایر غذاهای دریایی حاوی مقادیر زیادی امگا-3 غیراشباع یا omega-3 polyunsaturated fatty acids (omega-3 PUFAs) هستند، پس در بین منابع امگا-3 در رده بالاتر و بهتری قرار دارند.

امگا-3 نوع PUFAs در طی مراحل پیری و بیماری نوروپروتکتیو است. التهاب وابسته به MS با مکانیسم های گوناگونی در مدل های انسانی و حیوانی ایجاد می شود پس درمان آن مشکل است و به نظر می رسد پروتکشن یا محافظت راه حل بهتری است و امگا-3 می تواند یکی از راه حل ها باشد.

Dr. Annette Langer-Gould

برای اثبات اثرات ماهی بر MS دکتر آنت لنجر-گلد یک مطالعه با مشارکت 1153 نفر با سن متوسط 36 که تقریبا نصف آنها از نظر بالینی مبتلا به MS بودند.

از نظر مصرف ماهی این افراد به چند دسته تقسیم شدند:

  • افراد با مصرف بالای ماهی: حداقل یک وعده در هفته + مکمل ماهی بصورت روزانه
  • افراد با مصرق کم ماهی: کمتر از یک وعده در ماه بدون مکمل ماهی

ماهی ها شامل ماهی تن، سالمون و میگو یا خرچنگ بودند.

بعد از آنالیز داده های حاصل از نتایج دانشمندان مشاهده کردند که افرادی با مصرف بالای ماهی 45 درصد کمتر مبتلا به MS شده اند.

اطلاعات
در کل می توان به این نتیجه رسید که مصرف ماهی و امگا-3 علاوه بر سلامت قلبی – عروقی در پیشگیری از ابتلا یا پیشرفت MS موثر است.

نظرات بسته شده است.